Nieuwe cao voor logistiek personeel Albert Heijn
Personeel & Arbeidsmarkt 10.05.2019 | Branchenieuws

Nieuwe cao voor logistiek personeel Albert Heijn

FNV sprak zelf van een 'mager' eindbod, maar de leden van de vakbond hebben toch ingestemd met het voorstel van Albert Heijn voor een nieuwe cao. De nieuwe arbeidsvoorwaarden zijn daarmee voor de komende twee jaar vastgelegd.

Ook de leden van vakbond CNV gingen akkoord met het eindbod van Albert Heijn. De nieuwe cao heeft betrekking op zo'n vijfduizend logistiek medewerkers van de supermarktketen. Zij krijgen de komende twee jaar een loonstijging van in totaal 5 procent. Personeel in distributiecentra krijgt een scholingsbudget van drieduizend euro met drie scholingsdagen. Medewerkers die tot 2023 door automatisering boventallig worden, krijgen een nieuwe functie binnen Albert Heijn aangeboden. 

FNV toonde zich eerder ontevreden met het eindbod van Albert Heijn. De distributiemedewerkers zouden volgens de vakbond onvoldoende meeprofiteren van de omzet- en winststijging van Ahold Delhaize. De keten noteerde in 2018 in Nederland een omzet- en winststijging van respectievelijk 3,6 en 5 procent. Een loonstijging van 5 procent over twee jaar staat niet in verhouding met deze stijgingen, aldus FNV. "Ook voor ons is het belangrijk dat de koopkracht verbetert." 

Afbeelding: Het dc van Albert Heijn in Delfgauw. Dafinchi / Shutterstock.com


Plaats een reactie (0)

Reageren