Nieuwe cao voor Albert Heijn: eerder stoppen en vaste banen

Logistiekprofs op 10 mei 2021 | 2 minuten leestijd

Logistiek medewerkers van Albert Heijn krijgen er de komende twee jaar 5,75 procent loon bij. Ook worden er voor het eerst in tien jaar tijd mensen in vaste dienst aangenomen. Dat staat in de nieuwe cao van de supermarktketen. Vakbond CNV is tevreden en spreekt van een ’trendbreuk’ 

Vakbonden CNV en FNV kwamen vrijdag met Albert Heijn tot een akkoord voor de vijfduizend distributiemedewerkers. De nieuwe cao geldt voor de komende twee jaar. 

Eerder stoppen

Naast de loonsverhoging zijn er afspraken gemaakt over het eerder stoppen met werken. Wie tegen de pensioenleeftijd aan zit, kan drie jaar eerder stoppen. Een belangrijke afspraak, stelt FNV-bestuurder Özcan Colak. “Het werk in de distributiecentra is zwaar. Als oudere werknemer krijg je nu meer kans om gezond je pensioen te halen.”

Vaste dienst

Dertig medewerkers krijgen van Albert Heijn een vast contract aangeboden. Dat is niet veel, maar volgens CNV is het een veelbelovende koersverandering nu er voor het eerst in tien jaar tijd weer mensen in vaste dienst worden aangenomen. In de cao is verder afsproken dat de baangarantie wordt verlengd. Personeel is tot 31 december 2024 zeker van een baan. 

De twee vakbonden zijn positief over het resultaat van de onderhandelingen, maar leggen de afspraken naar eigen zeggen neutraal voor aan hun leden. Later deze maand volgt een definitief besluit. 

Afbeelding: Het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam

Gerelateerde artikelen