30.10.2015 | Beursnieuws

Nieuwe cabine voor Crown C-5 Ipg-heftruck biedt voordelen

Crown, een grote internationale speler op intralogistiek gebied, heeft een nieuwe cabine voor de C-5 lpg-truck met contragewicht ontwikkeld. De vernieuwde cabine biedt voordelen in comfort, zicht en op ergonomische aspecten.

De cabine staat gelijk aan een autocabine en heeft veel hoofd- en beenruimte. Daarnaast beschikt de cabine over verschillende bijzonderheden, zo is de cabine op dempers gemonteerd waardoor die geïsoleerd is van het chassis en hierdoor bijna geheel trillingvrij is.

Terex Truck Motherwell uit Schotland maakt gebruik van de Crown C-5 met cabine om zware onderdelen zoals wielen en assen uit het magazijn te vervoeren. Kevin Cooper is afdelingshoofd bij Terex Trucks en zegt dat zijn bestuurders graag werken met de C-5. Ze vinden de cabine goed gebouwd: ruim en gemakkelijk te betreden.

Gezichtsveld
Kenmerkend aan de cabine zijn de grote voor-, zij- en achterruiten waardoor de bestuurder een zicht heeft van 360 graden. Naast dit enorme zicht zorgt de bovenrand van de voorruit ervoor dat het zicht naar boven niet belemmerd wordt. Daarnaast is de voor- en achterruit uitgerust met ruitenwissers en wassers. Hierdoor zorgen nattig of stoffigheden niet voor problemen in zicht. Aan de zijkant van de cabine zitten twee schuiframen die kunnen worden opengeschoven tot 36 centimeter. Doordat ze maar tot 36 centimeter open geschoven kunnen worden ontstaat er een aangename maar tochtvrije ventilatie. Ook biedt dit de mogelijkheid om documenten uit te wisselen of goederen te scannen, zonder dat de bestuurder de cabine hoeft te verlaten.

Ergonomie
De cabine is op ergonomische wijze ingericht. Zo zijn er stoffen en geluidsabsorberende oppervlakken gebruikt om de achtergrondgeluiden zo veel mogelijk te beperken. De deurhendels zijn duurzaam gemaakt en zijn langwerpig met veersloten. Hierdoor zijn de verwijderbare en afsluitbare grote deuren gemakkelijk te openen door een hefboomwerking. In de rechterdeur van de cabine bevinden zich elementen waarmee gefilterde frisse lucht en het verwarming/ontdooiingssysteem bediend kunnen worden.   Doordat dit element aan de rechterdeur geplaatst is ontstaat er meer vloerruimte. Hierdoor kan de cabine ook aan de rechterkant verlaten worden. De plafondbekleding in de cabine is voorzien van een inschuifbaar zonnescherm en een lichtkoepel. Dit maakt het voor de bestuurder gemakkelijker om in verschillende weer en lichtomstandigheden te werken. De cabine beschikt verder nog over verschillende andere functies. Zo is de cabine uitgerust met luidsprekers, antenne, volledige bedrading, goedbereikbare 1 2 volt-aansluiting, een optionele voorbereiding voor radio/multimediasystemen en een breed scala aan opbergmogelijkheden. Door alle verschillende voorzieningen is de cabine een ideale werkplek voor de heftruckbestuurder.

Plaats een reactie (0)

Reageren