Nieuw magazijn voor Picnic in Utrecht

Logistiekprofs op 1 July 2022

Picnic huurt in Utrecht een magazijn van 17.000 vierkante meter. De online supermarkt breidt het distributienetwerk uit nu de markt voor online boodschappen een vlucht heeft genomen. 

Picnic huurt het pand op bedrijventerrein Lage Weide van vastgoedinvesteerder Clarion Gramercy. Het fulfilmentcentrum van de app-only supermarkt heeft een vrije hoogte van 12,2 meter, een laadcapaciteit van 50 kN per vierkante meter, ledverlichting en duurzaamheidskeurmerk Breaam Very Good. 

“Deze nieuwste toevoeging aan ons distributienetwerk zal de groei van ons bedrijf helpen vergemakkelijken”, zegt medeoprichter Michiel Muller. “Vanwege de locatie en kwaliteit is het magazijn per uitstek geschikt om onze groeiende Europese voetafdruk te ondersteunen.” 

Picnic bedient circa 100.000 huishoudens. De supermarkt had het tijdens de coronacrisis drie keer zo druk als normaal. Daarom werd het geplande distributiecentrum in Apeldoorn versneld geopend. De opening die stond gepland voor december, werd verschoven naar mei. 

Afbeelding: Dafinchi / Shutterstock.com