Nieuw magazijn voor De Huisman Group

Logistiekprofs op 16 January 2017

Logistiek dienstverlener De Huisman Group betrekt deze maand een nieuw magazijn in Wijchen. Hier zal het 6700 pallets voor derden in opslag houden.

De Huisman Group heeft Dexion in de arm genomen voor het leveren van de palletstellingen. Deze zijn 10,5 meter hoog en worden bediend door reachtrucks. Dexion adviseerde een liggerlengte van 2.700 millimeter. Deze lengte zou de oplossing geven voor een beperkte puntlast op de vloer en maakt locatiebeheer eenvoudiger. Het magazijn zal een hoge vullingsgraad van gemiddeld 93 procent realiseren.

Om ruimte te besparen heeft De Huisman Group ervoor gekozen gebruik te maken van slankere liggers. Voor de orderverzamelactiviteit worden de onderste lagen voorzien van deze liggers, in combinatie met stalen roosterborden. De picklocaties zijn 650 meter lang. “De gekozen liggeruitvoering bespaart ruimte en biedt in toekomstige situaties evengoed de mogelijkheid om 3 pallets tot 600kg te plaatsen”, aldus leverancier Dexion.

De Huisman Groep biedt ook transport over de weg aan, met een focus op vervoer van en naar Engeland. Daarvoor heeft het een magazijn Corby.

Redactie LogistiekProfs 
Afbeelding: De Huisman Group