Nieuw magazijn voor Athleteshop
07.12.2017 | Branchenieuws

Nieuw magazijn voor Athleteshop

Atheleteshop heeft afgelopen weekend een nieuw magazijn in gebruik genomen. Vanuit de nieuwe locatie in Groningen kan de online sportwinkel tot twintigduizend pakketten per dag versturen. 

Dat meldt de retailer in een persbericht. Atheleteshop betrok zijn vorige magazijn - waar het over een oppervlakte van 1.500 vierkante meter beschikte - slechts twee jaar geleden, maar was inmiddels uit deze locatie gegroeid. "We waren wel heel erg efficiënt geworden met de meters", verklaart directeur Yuri Solinger tegenover vakblad Twinkle. 

Het nieuwe pand aan de Atoomweg beslaat een oppervlakte van 8.000 meter. Atheleteshop zegt dankzij die ruimte een nog groter aantal artikelen vanuit voorraad te kunnen verzenden. Het assortiment van Athleteshop bestaat momenteel uit 200.000 sportartikelen. Het magazijn biedt plek aan 100.000 artikelen. Vanuit de locatie worden de producten verstuurd naar vijftien landen in Europa en daarbuiten.

In de markten buiten Nederland wil Atheleteshop met logistieke hubs gaan werken, weet Twinkle. In Duitsland zijn deze hubs al in gebruik genomen, hierna volgt Spanje. Solinger verwacht eind 2018 op vijf locaties hubs te hebben. "We kijken onder andere ook naar de UK en Frankrijk. Ook voor de inkoop willen we die hubs hebben." 


Plaats een reactie (0)

Reageren