Nieuw distributiecentrum voor Hoogvliet

Logistiekprofs op 30 augustus 2017 | 2 minuten leestijd

Supermarktketen Hoogvliet bouwt in Bleiswijk een nieuw distributiecentrum. Daartoe heeft het op bedrijventerrein Prisma een stuk grond van dertien hectare aangekocht. 

Hoogvliet start in 2018 met de bouw van het grotendeels geautomatiseerde distributiecentrum. In 2020 wordt het logistiek centrum naar verwachting in gebruik genomen. Er zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, agf en diepvriesartikelen verwerkt worden. Ook de retouremballage gaat er plaatsvinden. Daarnaast wordt de centrale slagerij van Hoogvliet er geplaatst, evenals de bakkerij die al sinds 2016 op het nieuwe terrein in bedrijf is. Tot slot is er op het nieuwe terrein plaats voor het servicecentrum van Hoogvliet. 

Integratie afdelingen

Hoogvliet wil met het nieuwe distributiecentrum en de integratie van verschillende afdelingen de kosten voor distributie en logistiek zo laag mogelijk houden. ‘Een nieuwe logistieke backbone voor de toekomst’, noemt Hoogvliet haar plannen. De supermarktketen met 67 fysieke vestigingen heeft zich ten doen gesteld de meest-attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te worden. 

In 2020 sluit Hoogvliet de deuren van het huidige dc in Alphen aan den Rijn. Daar werken momenteel zo’n 1000 mensen. Hoogvliet wil zoveel mogelijk medewerkers meenemen naar de nieuwe locatie. Opleidingen moeten hen voorbereiden op het nieuwe distributie- en servicecentrum.

Voor de realisatie van het logistieke gebouw werkt Hoogvliet samen met Arcadis en Witron. Arcadis verzorgt voor Hoogvliet het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. System integrator Witron levert het logistieke design. 

Redactie LogistiekProfs