Nieuw distributiecentrum voor Agro Merchants
20.06.2016 | Branchenieuws

Nieuw distributiecentrum voor Agro Merchants

Agro Merchants gaat uitbreiden en werkt momenteel aan een nieuw distributiecentrum. Het nieuwe dc wordt gebouwd op de Maasvlakte in Rotterdam en biedt plek aan 18.000 palletplaatsen.

Het magazijn wordt voornamelijk ingericht voor import, export en opslag van zowel bevroren als gekoeld vlees en vis. Omdat er gebruik wordt gemaakt van verrijdbare stellingen zal het nieuwe koel- en vriesmagazijn zeer compact worden. Belangrijk is dat de stellingen afzonderlijk bereikbaar zijn zodat producten die als eerst de houdbaarheidsdatum bereiken, als eerst het magazijn kunnen verlaten. Naast de verrijdbare stellingen voor pallets zal er ook plek zijn voor aanvullende diensten, zoals verpakken en shock vriezen. Om de verrijdbare palletsystemen efficiënt laten werken, wordt er gebruik gemaakt van data uit het WMS. Hierdoor kunnen trucks worden gevolgd en gangpaden autonoom worden geopend.  

Duurzaamheid
Rond december van dit jaar moet het centrum in gebruik worden genomen. Agro Merchants streeft er naar om zo met het nieuwe dc zo duurzaam mogelijk te zijn. Het bedrijfspand ontvangt de BREAAM Excellent certificering. Deze certificering is de hoogste voor dit type faciliteiten in Europa.

Multinational
In totaal heeft het Amerikaanse bedrijf 55 vestigingen in acht verschillende landen in Noord-Amerika, Latijns Amerika en Europa. De totale opslag komt daarbij op meer dan 700.000 vierkante meter.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren