Nieuw distributiecentrum Nedcargo staat op losse schroeven
Bouw & Vastgoed 29.01.2018 | Branchenieuws

Nieuw distributiecentrum Nedcargo staat op losse schroeven

Het geplande distributiecentrum van Nedcargo in Alphen aan den Rijn is mogelijk van de baan. De klant voor wie het distributiecentrum bedoeld was, is afgehaakt. 

Daarmee is ook de overeenkomst tussen Nedcargo en de gemeente Alphen aan den Rijn ontbonden, zo meldt omroep West. De gemeente heeft Nedcargo een nieuw aanbod gedaan om de grond te kopen. Nedcargo, dat nu op zoek is naar nieuwe partners, moet daar op 15 februari een definitief besluit over nemen. In dat geval zou de logistiek dienstverlener de 10 hectare grond gefaseerd aankopen. Voor het bedrijf is het de enige kans om direct naast de Overslag Terminal Alphen (OTA) een groot distributiecentrum te bouwen. 

Distributiecentrum naast haven moest vervoer over water stimuleren

Het geplande distributiecentrum houdt de gemoederen in Alphen aan den Rijn al langer bezig. In 2016, toen Nedcargo de plannen voor het nieuwe dc bekend maakte, vreesden bewoners voor overlast door de werkzaamheden. Het gemeentebestuur gaf toch toestemming voor de bouw van het pand van 60.000 vierkante meter. Een nieuwe logistiek centrum naast de haven zou vervoer over water stimuleren. Nedcargo verwachtte hiermee tot 10.000 vrachtwagenritten per jaar te kunnen besparen. Plaats een reactie (0)

Reageren