Nieuw distributiecentrum in 'logistieke hotspot' Nieuwegein
31.05.2017 | Branchenieuws

Nieuw distributiecentrum in 'logistieke hotspot' Nieuwegein

Nieuwegein lijkt naam te maken als nieuwe logistieke hotspot. Op bedrijvenpark Het Klooster verrijst een distributiecentrum van 28.000 vierkante meter van investeerder Exeter Property Group. Eerder wisten partijen als PostNL en DHL/Prologis het bedrijventerrein al te vinden. 

Eind 2017 wordt gestart met de bouw van het distributiecentrum. Exeter zou al met geïnteresseerde huurpartijen om de tafel zitten. Over de keuze voor Nieuwegein zegt de investeerder dat de beschikbaarheid van grond een grote rol speelde. Directeur Roniek Bannink van Exeter Property Group: "Deze acquisitie is in lijn met onze strategie om buiten directe acquisities ook moderne logistiek in core locaties in Europa te ontwikkelen. Nieuwegein is daarbij een uitstekende aanvulling op onze Nederlandse portefeuille die wij in de komende jaren ook verder willen uitbreiden. Het logistieke beschikbare aanbod krimpt, maar de marktvraag is groot. Dat is de reden om op Het Klooster ook te starten met ontwikkelingen voor de marktvraag. De directe beschikbaarheid van het pand is voor de hurende partij (logistiek dienstverleners) doorslaggevend.”

In onderzoek van Colliers International kwam vorige maand naar voren dat door schaalvergroting nieuwe logistieke hotspots ontstaan. Partijen kiezen er vaker voor om hun logistiek uit te besteden aan logistieke dienstverleners. Zij zijn op hun beurt op zoek naar grotere locaties voor distributiecentra, die op traditionele hotspots vaak niet beschikbaar zijn. Hierdoor verkiezen dienstverleners Nieuwegein in toenemende mate boven Utrecht. Zo werd er in 2016 in Nieuwegein ruim 94.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed opgenomen. Dat is een stijging van maar liefst 395 procent ten opzichte van een jaar eerder. In Utrecht steeg de opname van logistiek vastgoed met 'slechts' 57 procent (27.500 vierkante meter).

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren