New Balance en DSV verdrievoudigen capaciteit in warehouse Venlo

Logistiekprofs op 8 november 2021 | 2 minuten leestijd

Sneaker- en kledingmerk New Balance heeft de samenwerking met DSV verlengd. Bij de vernieuwde overeenkomst hoort een verdrievoudiging van de opslag- en distributiecapaciteit. Om de groei op te vangen heeft DSV in Venlo een geautomatiseerd warehouse van 60.000 vierkante meter in gebruik genomen.

De twee bedrijven werken al sinds 2005 samen in Europa. Die samenwerking wordt nu verdrievoudigd. Om die capaciteit op te schroeven is het bestaande warehouse van DSV in Venlo gemoderniseerd. Daardoor kan DSV miljoenen extra producten voor New Balance opslaan. 


De nieuwe setup is voorzien van een Automatic Storage Retrieval System dat ruimte biedt aan 241.000 bakken. Het geautomatiseerde systeem kan tot 12.500 stuks per uur verwerken. Er zijn 16 werkstations voor magazijnmedewerkers. Het warehouse telt 6,4 kilometer aan transportband. 

“Door de nieuwe geautomatiseerde processen en ‘goods-to-person’-aanpak op te nemen, verhogen we de efficiency, vooral door de inzet van onze professionele medewerkers te kunnen wijden aan de meest complexe taken in het warehouse en de geautomatiseerde oplossingen de eenvoudige taken te laten uitvoeren”, zegt Peter van der Maas, Executive Vice President bij DSV.

Gerelateerde artikelen