Netwerk Benelux stelt General Manager aan

Logistiekprofs op 28 September 2018

Netwerk Benelux heeft Patricia de Wilde aangewezen als General Manager. De Wilde gaat per 1 oktober aan de slag bij het samenwerkingsverband tussen dertien transportbedrijven. 

Netwerk Benelux begon in 2002 als samenwerkingsverband tussen vijf transportbedrijven. Inmiddels vormen dertien bedrijven met locaties in Nederland, België en Luxemburg het stukgoednetwerk. Met de benoeming van De Wilde hoopt Netwerk Benelux de samenwerking nog verder te intensiveren en zo een leidende positie in de Benelux te houden. 

De Wilde heeft jarenlange ervaring in de sector. In 1997 startte zij haar eigen adviesbureau Qtrans. Ze adviseert op het gebied van kwaliteitsmanagement en interim-management. Dat laatste onder andere bij BOVAG,  STIBA en Truck van de Toekomst (RWS). De afgelopen jaren was zij naast haar werkzaamheden voor Qtrans, ook beleidsadviseur en manager vervoer bij evofenedex.

“In de nieuwe functie van General Manager bij Netwerk Benelux komt een aantal voor mij belangrijke zaken nu samen”, zegt De Wilde over de nieuwe stap. “Ik kijk er erg naar uit om mijn kennis van de markt, hands on bezig zijn, zaken praktisch en operationeel aanpakken en de omgang met partners en besturen te combineren in een functie.”