Nepfruit meet temperatuur tijdens transport
12.04.2017 | Branchenieuws

Nepfruit meet temperatuur tijdens transport

Het Zwitserse onderzoeksinstituut Empa heeft namaakfruit ontwikkeld dat bij transporten de temperatuur van het echte fruit kan meten. De nieuwe methode zou accurater en minder tijdrovend zijn dan huidige methodes.

Het namaakfruit ligt tijdens het transport tussen het echte fruit. Ze nemen dezelfde temperatuur aan als de echte fruitstukken. Daardoor geeft het nepfruit bij aankomst op bestemming data over de temperatuurveranderingen tijdens de reis. Het in kaart brengen van temperatuurschommelingen stelt leveranciers of vervoerders in staat om de temperatuur op tijd aan te passen. Dit komt de houdbaarheid van het fruit ten goede.

Momenteel wordt de versheid van fruit vaak getest met een sensor in het product. Volgens de onderzoekers is dit een tijdrovende klus. Omdat de positie van het fruit invloed heeft op de temperatuur, is deze methode bovendien niet altijd accuraat. Het gebruik van nepfruit, dat qua vorm, grootte en textuur identiek is aan echt fruit, zou betere informatie over de temperatuur geven. Empa zoekt momenteel naar industriële partners die de fruitsensoren willen produceren.   

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren