Neopost laat kinderen kennismaken met robots

Logistiekprofs op 8 September 2017

Voor de verandering even geen logistic operator aan de knop van de CVP-500, de inpakmachine van Neopost, maar leerlingen van groep 6 en 7. Door kinderen in contact te brengen met robots hopen hightechbedrijven ze enthousiast te maken voor een technische opleiding. 

Kinderen van basisschool Het Mozaïek uit Drachten pakten deze week met de CVP-500 speciale EDU-robots in. Alle ruim 400 Friese basisscholen krijgen na de zomer zo’n robot. Het initiatief om basisscholen hiervan te voorzien komt van het Innovatiecluster Drachten, waarin zestien technologisch vooruitstrevende bedrijven als Neopost samenwerken om kinderen kennis te laten maken met robots.

De inpakmachine van Neopost, die in 2015 de Logistica Award won, was voor de meeste aanwezige kinderen de eerste kennismaking met een industriële robot. Na een korte uitleg mochten de circa 25 kinderen in de fabriek van Neopost zelf de robot klaarleggen en op de startknop van de CVP-500 drukken. Door de glazen deuren konden ze het verpakkingsproces vervolgens nauwgezet volgen.

Alle basisscholen ontvangen nog deze maand hun eigen robot. Begin 2018 komen alle scholen met hun robot bij elkaar om elkaar te laten zien wat ze hun robot geleerd hebben. 

Redactie LogistiekProfs