12.05.2015 | Trends

Neemt dit robotduo het magazijn over?

Gaan deze twee robots menig magazijnmedewerker overbodig maken? Robots zijn al langer in magazijnen te vinden, maar ze zijn vaak niet in staat om de volledige fulfilment over te nemen. Robots met grijparmen zijn namelijk vaak te zwaar om veel kilometers in het magazijn af te leggen. Fetch Robotics kwam daarom met het idee om twee apparaten samen te laten werken en ontwikkelde het robotduo Fetch & Freight.


Fetch


Freight

Het duo ziet er misschien wat schattig uit, maar is volledig in staat om orders te verzamelen. Fetch is ontwikkeld om de goederen van rekken te pakken. Daarin zou de robot ongeveer net zo snel zijn als de gemiddelde magazijnmedewerker. Nadat de goederen zijn gepakt, wordt gemeten waar zijn wederhelft Freight – die veel lijkt op de Kiva van Amazon - zich bevindt. De producten worden in de mand van Freight gedropt. Freight brengt de goederen vervolgens weg. De robot zou in staat zijn om elke seconde twee meter af te leggen.

Samenwerken met mensen
Fetch kan voor zo'n 6 kilo aan goederen optillen en is daarom het meest geschikt voor e-commerce magazijnen waar kleinere producten liggen. Als de goederen toch te zwaar zijn voor Fetch, kunnen er ook magazijnmedewerkers ingezet worden die met Freight samenwerken. Fetch volgt de medewerker automatisch in het magazijn, zodat deze de kar niet zelf hoeft te duwen. Handig is dat de robots zichzelf ook in het oplaadstation plaatsen zodra de accu's leeg dreigen te raken.

Wat kost het robotduo?
Vraag is natuurlijk hoeveel zoiets gaat kosten. Daar valt geen eenduidig antwoord op te geven, omdat de benodigde software per warehouse erg verschilt. Volgens Fetch Robotics moeten we rekening houden met een prijs van 100.000 dollar voor Fetch en een prijs van 30.000 dollar voor Freight.

Bekijk hieronder hoe Fetch & Freight te werk gaan:


Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren