Neele-Vat bouwt twee nieuwe distributiecentra bij Rotterdam
Bouw & Vastgoed 28.02.2019 | Branchenieuws

Neele-Vat bouwt twee nieuwe distributiecentra bij Rotterdam

Neele-Vat Logistics investeert miljoenen in de bouw van twee nieuwe distributiecentra in de regio Rotterdam. De nieuwe locaties bieden ruimte voor groei én duurzame robotoplossingen. 

Dat schrijft Warehouse Totaal in een interview met voorzitter Ruud Vat. De logistiek dienstverlener bouwt in Waalhaven een distributiecentrum van 34.000 vierkante meter. Op de Tweede Maasvlakte verrijst een pand van 22.000 vierkante meter. 

"We zijn nog lang niet uitgegroeid", zegt Vat over de uitbreiding. Neele-Vat telt op dit moment twintig vestigingen in negen landen en is goed voor een netto-omzet van 250 miljoen euro. 

Robotisering voor public warehouses

Ook op het gebied van robotisering wil het bedrijf stappen zetten. Daarbij mikt Vat vooral op 'duurzame oplossingen'. De voorzitter noemt het spanningsveld tussen de investering in robotisering en de overeenkomsten met verladers. De huidige robotoplossingen zijn vaak gericht op dedicated warehouses. Om de investering terug te verdienen dienen er langjarige overeenkomsten worden afgesloten, iets waar verladers niet om staan te trappelen. Vat heeft leveranciers van intern transport daarom gevraagd om mee te denken over robotoplossingen voor public warehouses.


Plaats een reactie (0)

Reageren