‘Nee’-sticker voor buren die geen pakketjes aan willen nemen
13.01.2017 | Branchenieuws

‘Nee’-sticker voor buren die geen pakketjes aan willen nemen

Buren die overdag thuis zijn, fungeren steeds vaker als postkantoor. Dit leidt tot frustratie bij buurtgenoten. 38 procent van de buren zou het hinderlijk vinden om pakketten van buren aan te nemen. Startup Homerr introduceert daarom een sticker waarmee buren kunnen aangeven geen pakketten te willen ontvangen. 

Onderzoeksbureau Scherper deed in opdracht van Homerr onderzoek naar de beleving van pakketbezorging onder ruim 1000 respondenten. Volgens het onderzoek gaat de eerste afleverpoging weleens mis bij meer dan 90 procent van de online shoppers. Wanneer pakketjes bij buren worden afgeleverd, ervaart meer dan de helft van de respondenten problemen doordat buren zelf niet thuis zijn (55 procent), of omdat de geadresseerde het idee heeft iemand lastig te vallen bij het ophalen (41 procent). De ontvangende buur vindt het vaak vervelend om pakketjes aan te nemen (38 procent), vooral omdat hij/zij denkt thuis te moeten blijven en geen controle heeft over de vervolgstappen die nodig zijn om het pakket bij de juist geadresseerde te bezorgen.

Homerr lanceerde in december in Amsterdam een app waarmee buren zich kunnen aanmelden voor het aannemen van pakketten. De ontvangende buur krijgt een vergoeding na elk ontvangen pakket. Na ruim een maand heeft de startup in Amsterdam een netwerk van ruim honderd buren en Homerrpunten. Dit jaar wil Homerr in de rest van de Randstad uitrollen. Ook voor buren die geen pakketten willen ontvangen, denkt de startup een oplossing te hebben. Zij kunnen de sticker ‘Géén Homerr’ op hun deur plakken om te voorkomen dat pakketbezorgers bij ze aanbellen. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren