Nederlandse ondernemers verwachten no-deal Brexit
20.09.2019 | Branchenieuws

Nederlandse ondernemers verwachten no-deal Brexit

Bijna de helft van de ondernemers vreest voor een no-deal Brexit op 31 oktober. Ondertussen heeft 35 procent van de ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk nog helemaal geen maatregelen genomen.

Dat blijkt uit een onderzoek van BNR Nieuwsradio, VNO-NCW en MKB-Nederland onder 309 ondernemers die zaken doen met het VK. 37 procent van de ondernemers verwacht opnieuw uitstel. De overige groep denkt dat het tot een akkoord komt.  

Gedoe aan de grens

Een meerderheid van de ondernemers geeft aan eigenlijk helemaal geen Brexit te willen (66 procent). Verder is 82 procent bezorgd over de voorbereiding aan Britse zijde. Slechts 18 procent van de Nederlandse ondernemers denkt dat de Britten er klaar voor zijn. Gedoe aan de grens is de grote vrees van veel ondernemers (62 procent). Meer dan een derde vreest dreigende importtarieven en 30 procent vreest verlies van omzet.

Maatregelen

Niet alle ondernemers zijn voorbereid op uittreding van het Verenigd Koninkrijk. 35 procent van de ondernemers zegt nog helemaal geen maatregelen te hebben getroffen. Bijna 60 procent van de onderzochte bedrijven voelt zich volledig tot grotendeels voorbereid.


Plaats een reactie (0)

Reageren