Nederland passeert grens van 100 duizend webwinkels
03.06.2016 | Branchenieuws

Nederland passeert grens van 100 duizend webwinkels

Het aantal webwinkels in Nederland blijft groeien. Uit een onderzoek van bedrijvengids Kompass blijkt dat ons land inmiddels de honderdduizend webwinkels is gepasseerd. In vergelijking met Frankrijk en België heeft Nederland relatief zelfs de meeste webwinkels.

Kompass definieert webwinkels als bedrijven die online actief spullen verkopen. Gemiddeld één op de acht bedrijven op de Nederlandse markt houdt zich hiermee bezig. In België is dit één op de 22 en bij de Fransen zelfs één op de 25. In absolute getallen doet Frankrijk het nog wel beter met 142.800 webwinkels tegen 100.130 in Nederland.

Kleine spelers
Volgens het onderzoek doen vooral kleine bedrijven (tot vijf medewerkers) veel aan internetverkopen. Deze cijfers gaan in tegen de onderzoeken van Twinkle en Thuiswinkel.org. Zij concluderen namelijk dat online verkoop voor 80 procent uit de honderd grootste bedrijven afkomstig is. Dit verschil komt voornamelijk omdat die onderzoeken zich richten op B2C en niet op B2B. Bij het onderzoek van Kompass is B2B ook meegenomen. Daar scoren juiste de kleine zaakjes goed.

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren