Nederland leidend in e-commerce

Logistiekprofs op 9 October 2017

Nederland is één van ’s werelds meest ontwikkelde landen op het gebied van e-commerce. Ons land scoort een stuk hoger dan Duitsland en Engeland, zo blijkt uit de B2C E-commerce Index van de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD). 

Nederland bekleedt dit jaar een vierde positie in de ranglijst. Luxemburg, Zwitserland en Noorwegen bezetten de top drie. Duitsland en Engeland staan respectievelijk op de tiende en zesde plaats.  

In het onderzoek worden 143 landen meegenomen. Daarbij kijken de onderzoekers per e-commercemarkt naar internetgebruik, het gebruik van veilige servers, penetratie van betaalrekeningen en de betrouwbaarheid van pakketbezorging. Nederland komt onder meer goed uit het onderzoek door de dichtheid van betaalrekeningen. Iedereen van 15 jaar of ouder heeft een bankrekening. 79 procent van de bevolking deed vorig jaar een online aankoop. 

Opvallend is de afwezigheid van de Verenigde staten in de top 10. De VS bezet de 26e plaats in de ranglijst en doet het daarmee net iets beter dan Cyprus en Malta. In de top 10 staan zeven Europese landen. De drie andere landen zijn Zuid-Korea, Japan en Nieuw Zeeland. 

Redactie LogistiekProfs