Nederland koploper als transportland
01.11.2016 | Branchenieuws

Nederland koploper als transportland

Nederland is het beste land op transportgebied. Ons land scoort hoog op aspecten als infrastructuur, CO2-uitstoot, verkeersveiligheid en consumententevredenheid. Dat blijkt uit de ranglijst European Transport Scoreboard van de Europese Commissie. 

Nederland komt dit jaar voor de derde keer als beste uit de bus. De ranglijst is gebaseerd op dertig categorieën. Nederland scoort op vijftien van de dertig onderdelen het hoogst. Zo heeft Nederland de beste infrastructuur van Europa, verreweg de meeste oplaadpalen voor elektrische auto’s en behoort tot het de top van meest verkeersveilige landen in Europa en daarmee in de wereld. Ook de transportregels werden in Nederland, als enige lidstaat, op tijd ingevoerd. Op het terrein van private investeringen en werkzame vrouwen in het transport scoren andere Europese landen hoger.

De European Transport Scoreboard wordt gevormd met data van het Europese statistiekbureau, het World Economic Forum en het Europese Milieuagentschap. Met de ranglijst wil de Europese Commissie de interne markt verbeteren en de uitstoot van CO2 verder verminderen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren