Nederland heeft 's werelds beste e-commerce landschap
E-commerce 12.12.2018 | Branchenieuws

Nederland heeft 's werelds beste e-commerce landschap

Nederland heeft het beste e-commerce landschap ter wereld. Ons land telt een zeer hoog percentage online shoppers en bijna iedereen beschikt over een bankrekening. Daarnaast is iDeal een zeer populair betaalmiddel. 

Dat blijkt uit de B2C E-commerce Index van UNCTAD, waarin landen jaarlijks worden beoordeeld op hun e-commerce landschap. Daarbij wordt gekeken naar de bezorgopties, de veiligheid van internetservers en de aanwezige betaaldiensten in een land. 

Nederland van vierde naar eerste plaats

UNCTAD onderzocht dit jaar 151 markten. Acht landen uit de top-10 komen uit Europa. Nederland klom dit jaar van de vierde naar de eerste plaats, gevolgd door Singapore en Zwitserland. Ons land stootte Luxemburg van de troon, dat dit jaar geen top-10 notering wist te bemachtigen. De kwaliteit van bezorging zou in Luxemburg zijn afgenomen. 

Top-10 e-commerce landen.png

Veilige servers, veel webwinkels en online shoppers

Nederland scoorde hoog op de meeste indicatoren, met name op het gebied van veilige servers. Ons land telt bovendien veel online webwinkels; er zijn meer dan 82 duizend webshops, waarvan 40 duizend pure online players. 76 procent van de bevolking van 15 jaar en ouder koopt weleens online. Daarmee heeft Nederland het op een na hoogste aandeel online shoppers ter wereld. Op het gebied van bezorging is ruimte voor verbetering, zo stelt UNCTAD. Late levering van online bestelde producten is een grote klacht van consumenten.

E-commerce score Nederland.png

Plaats een reactie (0)

Reageren