Nedcargo verhuist operatie naar de cloud

Logistiekprofs op 1 July 2022

Nedcargo brengt zijn gehele logistieke operatie onder in de cloud. De logistiek dienstverlener zegt niet geremd te willen worden ‘door de beperkingen van een outdated systeem’. 

Nu nog maakt Nedcargo in zijn zeven vestigingen gebruik van een combinatie van verschillende softwaresystemen. Het merendeel van die softwaresystemen van Nedcargo bleek echter verouderd en het updaten ervan onmogelijk, schrijven Nedcargo en softwareleverancier Boltrics in een persbericht. 

‘Meer tijd voor andere innovatieprojecten’

De logistiek dienstverlener stapt daarom over op een oplossing van Boltrics, waarmee het kan blijven updaten. “Bij Nedcargo werken we continu aan het creëren van een slimmere logistieke keten en het reduceren van verspilling. Het is dan ook van belang dat nieuwe technologieën snel geadopteerd kunnen worden, en vestigingen en landen onderling eenvoudig kunnen samenwerken. Dan wil je niet geremd worden door de beperkingen van een outdated systeem”, legt Jurgen Mook, COO bij Nedcargo Logistics Benelux uit. “Tegelijkertijd ontlasten we onze IT-afdeling door de oplossing onder te brengen in de cloud van Microsoft Azure. Zo komt er tijd vrij voor meer en andere innovatieprojecten.”

Lees ook: Nedcargo komt met conjunctuurtoeslag

Centrale laag

De implementatie vindt de komende anderhalf jaar gefaseerd plaats, waarbij Nedcargo en Boltrics de zeven vestigingen een voor een toevoegen. Nedcargo heeft ervoor gekozen om een centrale laag toe te voegen boven de verschillende vestigingen. In de praktijk betekent dit dat masterdata centraal beheerd wordt, dubbele invoer voorkomen kan worden en klanten sneller en completer geïnformeerd worden.