Nedcargo mikt op distributiecentrum in Alphen

Logistiekprofs op 21 July 2016

Logistiek dienstverlener Nedcargo wil graag uitbreiden in Alphen. Het bedrijf heeft plannen om naast Alpherium, de containerhaven in Alphen aan den Rijn, een distributiecentrum te bouwen. Dat meldt Omroep West. 

Nedcargo wil dat het distributiecentrum op het bedrijventerrein Steekterpoort binnen twee jaar in bedrijf is. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met de gemeente voor de aankoop van de grond op het bedrijventerrein. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt er na de zomer al begonnen met de bouw. 

Meer werkzaamheden
Het nieuwe centrum moet de werkzaamheden van het bedrijf in de containerhaven Alpherium verder uitbreiden. Nedcargo werkt nu veelvuldig samen met Heineken voor het exporteren van bier naar de Verenigde Staten. Daar wil de exploitant nu ook import van levensmiddelen door middel van binnenvaartschepen aan toevoegen. Door het inzetten van binnenvaartschepen wil het bedrijf 10.000 vrachtwagens van de weg halen en zo milieuvriendelijker werken.

Bewoners vrezen voor overlast
Bewoners zijn bang voor overlast van de bouwwerkzaamheden. Het centrum wordt naar verwachting zes tot negen hectare groot en zal de nodige geluidsoverlast met zich meebrengen, verwachten omwonenden. Nedcargo blijft naar eigen zeggen binnen de regelgeving en verwacht meer banen te creëren waardoor Alphen kan profiteren van de uitbreiding.

Redactie LogistiekProfs