NedCargo komt met ‘conjunctuurtoeslag’

Logistiekprofs op 5 September 2018

Nedcargo Logistics gaat de stijgende kosten die bij hoogconjunctuur komen kijken in de tarieven verwerken. Per 1 oktober voert de logistiek dienstverlener een ‘conjuctuurtoeslag’ in om op korte termijn de extra logistieke kosten te dekken. 

In een bericht aan haar klanten schrijft de logistiek dienstverlener dat Nedcargo al langere tijd worstelt met de sterke groei. De hoogconjuctuur leidt tot stijgende volumes, maar kent ook een keerzijde: een hogere dieselprijs, stijgende loonkosten en een nijpend chauffeurstekort drukken de marge. 

Kosten op korte termijn doorberekenen

“Deze problematiek speelt al langere tijd en de situatie is de laatste weken verder verergerd, zonder uitzicht op een structurele verbetering op korte termijn”, legt Diederik Jan Antvelink, directeur van Nedcargo uit. “De volumes gaan naar het jaareinde toe verder toenemen. De opvang en verwerking van de sterke groei brengen voor Nedcargo veel extra kosten met zich mee. Wij zien ons genoodzaakt om een deel van deze extra kosten op korte termijn te moeten doorrekenen om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen waarborgen.”

Toeslag van 10 procent

Vanaf oktober rekent Nedcargo een ‘conjuctuurtoeslag’ van 10 procent op elk binnenkomend pallet. Dat omvat het gehele logistieke proces van verwerking tot opslag en eventuele verzending aan de eindklant. De toeslag geldt voor klanten in Nederland en België. Vanaf 2019 verwerkt Nedcargo de hogere kosten in de tarieven.