Nedcargo huurt extra distributiecentrum voor eindejaarsdrukte

Logistiekprofs op 18 October 2016

Om de topdrukte aan het einde van het jaar op te vangen, huurt Nedcargo een extra distributiecentrum in Nieuwegein. Door de vele voorraden van klanten zijn de opslagniveau’s op de locaties van Nedcargo erg hoog, waardoor extra opslag nodig is

De logistiek dienstverlener heeft het afgelopen jaar veel nieuwe klanten binnengehaald. Het hoge opslagniveau is echter toe te schrijven aan de voorraden van bestaande klanten. “De hoge voorraden voorspellen hoge inzet van de levensmiddelenproducenten voor de feestdagen. Niemand wil ‘nee’ verkopen deze dagen en ze zijn bereid hogere voorraden aan te houden. Ook onze exportafdeling beleeft hoogtij dagen, de exporten van Nederlandse levensmiddelen producenten zijn ongekend hoog”, aldus Roderick de la Houssaye, directeur van de NedCargo Groep.

Lees ook:
Nedcargo gaat duurzame energie opwekken met nieuw dc

Het hoge opslagniveau zou de doorstroming in het warehouse in gevaar kunnen brengen. Nedcargo vreesde dat de dienstverlening hier onder zou lijden. Het distributiecentrum in Nieuwegein biedt een extra capaciteit van15 duizend pallets. “Het is een mooie crossdock locatie in het midden van het land. Hiermee kunnen we de feestdagen goed doorkomen.”

Redactie LogistiekProfs