Nedcargo gaat duurzame energie opwekken met nieuw dc
18.08.2016 | Branchenieuws

Nedcargo gaat duurzame energie opwekken met nieuw dc

Logistiek dienstverlener Nedcargo wil het nieuw te bouwen distributiecentrum in Alphen aan den Rijn gaan voorzien van zonnepanelen. Het bedrijf wil daarmee energieneutraal gaan werken. In Alpherium, de containerhaven in Alphen aan den Rijn waar het centrum komt, staan al meerdere elektrisch aangedreven hijskranen. 

Nedcargo wil het hele dak van het distributiecentrum benutten. De oppervlakte biedt ruimte aan ruim 16.000 zonnepanelen die ongeveer 4,5 Megawatt aan elektriciteit zullen opwekken. De totale energie die wordt opgewekt, zal meer zijn dan het distributiecentrum nodig heeft. Daarom wil Nedcargo ook aan Alpherium gaan leveren. Ook lokale MKB-bedrijven, andere klanten van Nedcargo en particulieren profiteren van de opgewekte energie. Naast de hijskranen heeft de containerhaven al aangegeven ook voertuigen die helpen met het overladen van containers, elektrisch te laten rijden. 

Klimaatneutraal
Nedcargo wil graag een klimaat neutrale logistieke aanbieder zijn. Om die reden werkt het bedrijf aan een elektrisch aangedreven schip dat tussen Alphen aan de Rijn en de Rotterdamse haven gaat varen.

Bewonersoverlast
 Het distributiecentrum krijgt een omvang van zes tot negen hectare. Nedcargo verwacht dat het distributiecentrum binnen twee jaar in bedrijf is. Bewoners gaven eerder al aan bang te zijn voor overlast van de bouwwerkzaamheden.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren