Musk: ‘Mondeling akkoord over Hyperloop tussen New York en Washington’

Logistiekprofs op 24 July 2017

Er komt mogelijk een Hyperloop tussen New York City, Philadelphia, Baltimore en Washington DC. Tesla-topman Elon Musk tweette vorige week over een mondeling akkoord voor het bouwen van een tunnel voor de Hyperloop. 

In de tweets stelt Musk dat met de Hyperloop in 29 minuten tussen New York City en Washington DC kan worden gereisd, een reis van ongeveer 350 kilometer. In elk van de vier steden maakt de Hyperloop een stop. Elke stad krijgt minstens twaalf opstappunten. 

Mondeling akkoord

Musk houdt overigens een slag om de arm: vooralsnog gaat het om een mondeling akkoord. De topman heeft er echter vertrouwen in dat op korte termijn ook formele goedkeuring volgt. Musk roept Amerikanen op om lokale en federale vertegenwoordigers te overtuigen. De tunnels zouden worden aangelegd door The Boring Company, een bedrijf dat eind 2016 door Musk werd opgericht. Dit bedrijf moet zowel tunnels voor de Hyperloop als voor Tesla auto’s gaan boren. 

Tegenover Bloomberg wil het Witte Huis enkel bevestigen dat er positieve gesprekken met Musk zijn gevoerd. 

Transportsysteem in een luchtdrukbuis

Hyperloop is een transportsysteem in een luchtdrukbuis. In deze buis worden capsules geplaatst waarin goederen en/of mensen met hoge snelheid vervoerd kunnen worden door vacuüm. De maximumsnelheid die bij dit systeem behaald kan worden, moet rond de 1.200 kilometer per uur gaan liggen.

Redactie LogistiekProfs