Movu en Reesink automatiseren twee warehouses

Logistiekprofs op 19 februari 2024 | 3 minuten leestijd

Movu Robotics en Reesink Logistic Solutions hebben samen twee warehouses geautomatiseerd. De twee projecten voor de Weinig Group in Duitsland en B&S in Nederland benadrukken de succesvolle samenwerking en laten een innovatieve aanpak zien, waaronder een primeur op het gebied van vrieshuislogistiek.

In Duitsland zal de Weinig Group, bekend om zijn houtverwerkingstechnologieën, profiteren van een compact en high-performance geautomatiseerd opslag- en orderpicksysteem dat is ontworpen door Reesink Logistic Solutions. Dit geavanceerde systeem stroomlijnt de stroom van onderdelen, halffabricaten en eindproducten, waardoor de efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd en de handmatige verwerking wordt verminderd met behulp van het palletshuttlesysteem van Movu.

Innovatie in vrieshuislogistiek

Het B&S project in Nederland gaat een stap verder in automatisering met een uniek concept voor een goederen-naar-de-man oplossing voor pallets in een vrieshuisomgeving. Binnen dit project zijn de palletshuttles en autonome mobiele robots van Movu gecombineerd met een pallettransportsysteem en orderpickstations. Zowel de atlas-shuttles als de ifollow-robots kunnen werken bij temperaturen van -25 tot +40°C. De B&S oplossing illustreert hoe de innovatieve technologieën van Reesink en Movu kunnen worden gebruikt om aan de strenge eisen van temperatuurgecontroleerde opslag te voldoen.

De kracht van samenwerking

Machiel van den Hazelkamp, commercieel directeur bij Reesink Logistic Solutions, zegt: “Onze duurzame samenwerking met Movu Robotics is essentieel voor onze missie om onze klanten toekomstbestendige magazijnoplossingen van het volgende niveau te bieden die hun concurrentiepositie maximaliseren. De projecten voor de Weinig Group en B&S tonen niet alleen ons gezamenlijke vermogen om onze standaardproducten aan te passen tot unieke oplossingen als antwoord op de specifieke behoeften van onze klanten, maar benadrukken ook onze toewijding aan het bevorderen van logistieke technologie in zowel standaard- als uitdagende omgevingen zoals koelhuizen.”

Toekomstgericht

Movu Robotics en Reesink Logistic Solutions pionieren met de toekomst van logistiek door zich te richten op opslag met hoge dichtheid, schaalbaarheid, flexibiliteit, duurzaamheid en de integratie van geavanceerde technologieën. Ze leiden de verschuiving naar eco-efficiënte operaties en zorgen ervoor dat hun oplossingen zich met minimale ruimte kunnen aanpassen aan veranderende markteisen. Door de integratie van geavanceerde technologieën zetten ze nieuwe efficiëntienormen neer, waardoor opslag slimmer en responsiever wordt. Deze strategische nadruk plaatst hen in de voorhoede van duurzame en flexibele logistieke innovaties, klaar om de uitdagingen van morgen vandaag aan te gaan.

Gerelateerde artikelen