MotracLinde verzorgt intern transport voor Defensie

Logistiekprofs op 5 juli 2018 | 2 minuten leestijd

MotracLinde gaat Defensie voorzien van interne transportmiddelen. De komende vier jaar worden grote aantallen heftrucks, pallettrucks, stapelaars en reachtrucks geleverd aan de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee.

Daartoe heeft MotracLinde een overeenkomst getekent met het Materieellogistiek Commando van de Koninklijke Landmacht. Vorig jaar plaatste het Materiaallogistiek Commando een openbare aanbesteding voor een nieuwe samenwerkingspartner. Behalve modernisering van de vloot waren verduurzamen en ontzorgen van Defensie belangrijke selectiecriteria. MotracLinde zou de opdracht vervolgens hebben gewonnen op basis van de ‘gunnen op waarde methode’. 

Elektrisch aangedreven trucks

De oude diesel aangedreven transportmiddelen maken de komende jaren plaats voor elektrisch aangedreven transport. MotracLinde zal merendeels elektrisch aangedreven heftrucks, pallettrucks, stapelaars en reachtrucks leveren, waardoor een duurzame vloot met een grotere uniformiteit ontstaat. 

Fleetmanagement

MotracLinde zal via het eigen servicenetwerk en actief fleetmanagement de vloot onderhouden. “Wij zorgen ervoor dat het logistieke materieel de komende tien jaar inzetbaar is en dat defensie kan voldoen aan de wetgeving voor dieselmotorenemissie”, aldus MotracLinde in een persbericht. 

Afbeelding (vlnr): Geurt de Groot-MD MotracLinde, Brigade
Generaal Ir. G.L. Schonewille, Directeur Materieel en Diensten van het Materieellogistiek Commando, Jeroen Steenhoek-Key
Accountmanager MotracLinde, Maarten Vaandrager-Salesmanager-Key Accounts & Solutions MotracLinde, Anthony Trienekens-MD MotracLinde 

Gerelateerde artikelen