Morgen naar Logistica en ICT & Logistiek? Dit mag je niet missen

Logistiekprofs op 28 November 2017

Breng je woensdag een bezoek aan Logistica of ICT & Logistiek? LogistiekProfs tipt  seminars, tours en Scala’s die je niet mag missen. 

Seminars 

Lean in de logistiek – werkplekoptimalisatie in het warehouse  
Lean is een andere manier van denken en werken. Absoluut geen rocket-science. Het biedt voordelen voor alle partijen: van klant tot leverancier. Altijd al willen weten welke voordelen Lean kan hebben voor jouw magazijn? Esther Schuurmans en Caroline van der Plas laten jou het succes van een optimale werkplekorganisatie ervaren. 
10:15 – 10:45: Theater 7
11:45 – 12:15:  Theater 7

De gouden TIP in the Battle for Talent
Samen inzetten op de ontwikkeling: de talent innovatie pool. 
Binnen de talent innovatie pool werken verschillende bedrijven, ondersteund door het KennisDC Logistiek Gelderland, samen aan het binden, boeien en uitdagen van hun talenten. Samen met studenten wordt er gelijktijdig gewerkt aan projecten bij de deelnemende organisaties en het maken van verbindingen tussen de professionals, met elk hun eigen werkgebied en inzichten. Staat jullie bedrijf open voor verbreding en nieuwe inzichten, en willen jullie met gemeenschappelijke effort verder groeien? Kom dan naar de sessie ‘De gouden TIP in the Battle for Talent’.
11:15 – 11:45: Theater 6

Succes in E-fulfilment – ook als je niet in de top 5 staat
Tijdens deze lezing geeft Robert antwoord op veelgestelde vragen rondom kritieke succesfactoren in E-fulfilment. Veel bedrijven kunnen het logistiek niet meer bijbenen omdat naar eigen zeggen het speelveld steeds weer verandert. Is dit waar of zijn er ook andere oorzaken? Wat betekenen snel wisselende assortimenten en onvoorspelbare groeicijfers voor het ontwerptraject van een goed magazijn? Welke logistieke concepten zijn voldoende schaalbaar? In de reeks tips die gegeven worden komen uiteraard ook de Do’s & Don’t-s van mechanisering aan bod
12:00 – 13:00: Theater 6

Logistiek van de toekomst – Wake-up call sessie
De wereld verandert, de logistiek verandert. Om u aan het denken te zetten over de logistieke toekomst, verzorgt magazijninrichter SSI SCHÄFER een niet-alledaagse kijk op de logistieke toekomst door middel van een energievolle en inspirerende ‘Wake-up call sessie’. In een sneltreinvaart worden onderwerpen aangesneden, zoals exponentiele groei, blockchain, kunstmatige intelligentie, robotisering en automatisering. 
13:30 – 14:00: Theater 6

Bekijk hier alle seminars van woensdag 29 november. 

TLN Tours 

TLN organiseert dagelijks tweemaal de TLN tours. Tijdens de tour bezoekt u een selectie van bekende en nieuwe leveranciers van TMS (Transport Management Systemen) en FMS (Fleet Management Systemen) en geeft u in korte tijd inzicht wat de markt van ICT-leveranciers op dit moment te bieden heeft. De tours zijn primair bedoeld voor logistici en ICT-ers werkzaam bij logistiek dienstverleners en verladers. Inschrijven voor de tours kan gelijktijdig met het registreren voor de beurs. Na inschrijving ontvangt u van TLN een definitieve bevestiging of u kunt deelnemen aan de TLN tour.
11:00 – 12:00: TLN stand
13:30 – 14:30: TLN stand

Waterstof op de kaart 

Het seminar waterstof op de kaart is gericht op “fuel for thought” en is opgezet als denktank waar experts uit de keten en deelnemers de kansen en mogelijkheden van waterstof in logistiek en material handling in kaart brengen.

De ontwikkelingen op het gebied van waterstof en fuel cell gaan hard. Een achterstand in mindset is snel opgelopen en kan grote gevolgen hebben voor de Nederlandse economie. Te vaak denken we nog dat waterstof iets voor de verre toekomst is. Het seminar beoogt het denken over waterstof aan te jagen en zo bij te dragen aan het sector breed klaar zijn voor de implementatie waar en wanneer de opportunity’s zich aandienen. En het ziet ernaar uit dat dit sneller is dan we nu met z’n allen denken.

De insteek van het seminar is praktisch en beoogt je te ondersteunen bij het in kaart brengen van de mogelijkheden en benefits voor jouw operatie.

PROGRAMMA SEMINAR

  1. Het wat, hoe en waarom van waterstof.
    Ton van Wingerden van DNV GL en Peter Bouwman van Nedstack.
  2. Productie, transport en tanken van waterstof.
    Jan Willem Langeraar van HyGro en François Hemmerlin van Resato.
  3. De kansen van waterstof voor material handling.
    René Schreiner van Nedcargo en Willem Stehouwer van MEP

13:00 – 17:00: Juliana Congreszaal

Scala’s Logistica

Talrijke exposanten tonen op de Logistica hun nieuwste producten en systemen, maar hoe richt je met al die oplossingen een compleet logistiek proces in? De vier scala’s move, store, pick en deliver geven demonstraties van slimme en betaalbare oplossingen.

Een deskundige VeLA-adviseur (Vereniging Logistiek Adviseurs) begeleidt elke demonstratie van commentaar. De demonstraties duren twintig minuten en worden elk uur herhaald.
Elk uur: hal 1,2 en 4