Montapacking verdubbelt opslagruimte in Breda

Logistiekprofs op 1 July 2022

Montapacking breidt zijn distributieruimte in Breda uit met circa 13.000 vierkante meter. Daartoe tekende de e-fulfilmentspecialist een tienjarige overeenkomst met verhuurder DHG. 

Montapacking huurde begin sinds 2018 een deel van het pand. Binnen een jaar verdubbelde het die capaciteit tot 12.000 vierkante meter. Per 1 januari 2020 komt daar nog eens 13.418 vierkante meter distributieruimte en 640 vierkante meter kantoorruimte bij.

Het distributiecentrum aan de Zoete Inval in Breda heeft een hoogte van 12,70 meter en telt 28 loadingdocks. Het pand van DHG is voorzien van een vernieuwde ESFR sprinkler installatie en led-verlichting. 

Spreiding logistiek

Montapacking verzorgt inmiddels de logistiek voor meer dan 650 webwinkels. Het snelgroeiende bedrijf opereert vanuit meerdere zelfstandige warehouses verspreid over Nederland. Afgelopen zomer betrok het in Lelystad een een tiende distributiecentrum, met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. 

Directeur Edwin van der Ham kiest bewust voor spreiding van de logistieke activiteiten: “Zowel fysieke afstanden, alsook de afstand tussen de klant en de mensen die in onze organisatie het werk uitvoeren, worden dan [in het geval van één logistieke locatie] te groot. Een kleinere unit kent per definitie een veel grotere betrokkenheid en enthousiasme.”