Montapacking: 'Online gekte kent dit jaar geen grenzen'
E-commerce 26.11.2020 | Branchenieuws

Montapacking: 'Online gekte kent dit jaar geen grenzen'

Door de hele week aanbiedingen te promoten, hoopten webwinkels de drukte op Black Friday wat te spreiden en pakketdiensten te ontlasten. Dat blijkt een verkeerde veronderstelling, stelt fulfilmentspeler Montapacking. Ondanks de spreiding wordt sinds maandag elke dag het record van Black Friday in 2019 verbroken. 

"De online gekte kent dit jaar geen grenzen, want de orders van zowel afgelopen maandag als afgelopen dinsdag waren dit jaar al meer dan op die ‘zwarte vrijdag’ van 2019", zegt Montapacking-directeur Edwin van der Ham. Het bedrijf verzorgt met 700 medewerkers de logistiek voor meer dan 1.150 webshops in Nederland. Van der Ham verwacht dat tot en met donderdag de hoeveelheid bestellingen elke dag minimaal 25 procent hoger ligt dan de piek van vorig jaar.

Verdubbeling Black Friday

Voor aanstaande vrijdag, op Black Friday, gaat de AI-software van Montapacking uit van een verdubbeling van het aantal bestellingen ten opzichte van dezelfde dag vorig jaar. Van der Ham: "Op dit moment verwerken wij ruim één pakketje per seconde. Al deze pakketjes moeten natuurlijk ook nog worden bezorgd. Onze klanten stellen hun planningen iedere dag verder omhoog bij, wij doen dat op onze beurt weer met onze vervoerders. Hierbij is het van groot belang dat onze transportplanning naadloos samenwerkt met de planning van onze vervoerders zoals DHL, PostNL en DPD." 

De directeur merkt op dat de vervoerders een topprestatie leveren. "Ze hebben alles fantastisch voorbereid." 

Decentrale aanpak

Montapacking werkt vanuit verschillende magazijnen verspreid door het land. Deze decentrale aanpak vereenvoudigt volgens het bedrijf de directe contacten met klanten. Montapacking werkt in zijn magazijnen met AI en flexibele robotisering. De fulfilmentspecialist heeft interfaces met verschillende grote vervoerders, waardoor webshops kunnen kiezen door wie ze pakketten willen laten leveren. 


Plaats een reactie (0)

Reageren