Montapacking lijft fulfilmentactiviteiten De Brink in: 'We horen nu bij de grote spelers'
E-commerce 19.06.2018 | Branchenieuws

Montapacking lijft fulfilmentactiviteiten De Brink in: 'We horen nu bij de grote spelers'

Montapacking heeft branchegenoot De Brink overgenomen uit de failliete boedel van Wial. De stap onderstreept de groeistrategie van Montapacking. "In de fulfilmentbranche blijven straks slechts een paar grote spelers over. Wij horen daar nu bij en wij willen daarbij blijven horen."

Een aantal weken geleden werd duidelijk dat Wial - sinds 2017 eigenaar van De Brink - het hoofd niet boven water kon houden, waarna het faillissement werd aangevraagd. Montapacking besloot daarop om De Brink uit de failliete boedel over te nemen.  

'Bruggenhoofd naar Duitsland'

"Een kans als deze komt niet elke dag voorbij", licht directeur Edwin van der Ham van Montapacking toe. Het fulfimentbedrijf boekte binnen korte tijd aanzienlijke groei en wil die tendens vasthouden. "Deze overname past daarom goed bij onze groeistrategie, waarbij Enschede een perfect bruggenhoofd is naar Duitsland." 

Van der Ham stelt dat de medewerkers en klanten van De Brink een roerige tijd achter de rug hebben. Vorig jaar werd het bedrijf uit Enschede ingelijfd door branchegenoot Wial. Direct na de overname werden de direct-mailactiviteiten van het nieuwe bedrijf ondergebracht bij Wial in Etten-Leur, terwijl alle fulfilmentactiviteiten zich concentreerden in Enschede. Een aantal weken geleden werd Wial echter failliet verklaard.

Werkgelegenheid behouden

Volgens de curator zullen de fulfilmentactiviteiten in Enschede worden doorgestart, met de doelstelling zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. Dat onderstreept ook Van der Ham. “De medewerkers hebben zich, ondanks de roerige tijden en onzekerheden, van hun beste kant laten zien. Dat moet beloond worden.  De curator heeft de 27 werknemers van het bedrijf ontslag aangezegd. Wij gaan echter op heel korte termijn gesprekken aan met de werknemers met de intentie om zoveel mogelijk mensen weer aan het werk te helpen. Op hun vertrouwde werkplek."

Montapacking heeft zelf 400 medewerkers in dienst, verspreid over meerdere locaties. "De kernwaarden van Montapacking zijn Enthousiast en Excellent, dus mensen die daarbij passen, nemen we graag weer aan.”


Plaats een reactie (0)

Reageren