Montapacking koopt fulfilmentbedrijven WSSN en TWI

Logistiekprofs op 12 januari 2022 | 2 minuten leestijd

Montapacking wil doorgroeien. Vlak voor het eind van 2021 heeft de fulfilmentspecialist twee concurrenten uit Nieuwveen ingelijfd: WSSN en TWI. Beide bedrijven verzorgen de logistiek voor circa 100 webshops. 

Kunnen opschalen

Montapacking, dat de logistiek voor ruim 1.500 webwinkels verzorgt, voorziet een consalidatieslag in de fulfilmentbranche en speelt daar met deze overname alvast op in. “De verwachting is dat er in de fulfilmentbranche slechts een paar grote spelers overblijven”, zegt Edwin van der Ham, directeur van Montapacking. “Dat komt door de enorme groei in de online markt de laatste jaren. Daardoor moeten je IT-systemen als fulfilmentbedrijf zodanig zijn ingericht dat je niet alleen snel kunt schakelen, maar ook effectief kunt opschalen. Wij zijn op die uitdaging voorbereid.”

Bedrijfscultuur

Bij WSSN en TWI werken zo’n 65 mensen. De manier van werken en de cultuur binnen de drie bedrijven zouden goed op elkaar aansluiten. Eelko Hoekstra, vestigingsmanager WSSN/TWI: “Deze kernwaarden en de algemene cultuur binnen Montapacking komt volledig overeen met die van ons. Dat is van grote impact geweest op onze beslissing, want een groot deel van onze mensen werkt hier al tientallen jaren.”

Montapacking is decentraal georganiseerd. Dit creëert volgens het bedrijf een relatieve kleinschaligheid, waardoor de lijnen met de klanten kort blijven. Deze manier van werken zal ook bij de nieuwe vestiging in Nieuwveen worden ingezet.

Gerelateerde artikelen