Montapacking boekt omzet van 50 miljoen euro
E-commerce 21.01.2019 | Branchenieuws

Montapacking boekt omzet van 50 miljoen euro

Montapacking heeft in 2018 een omzet van 50 miljoen euro geboekt. Het fulfilmentbedrijf breidt haar klantenbestand wekelijks uit met twee webshops. 

Dat zegt directeur Edwin van der Ham in een interview met Quote. Montapacking, dat in 1996 werd opgericht, verzorgt momenteel de fulfilment voor zo'n vijfhonderd webshops. 

Overname De Brink

Het bedrijf heeft een bewogen jaar achter de rug. In juni nam het branchegenoot De Brink over. van het failliete Wial. De overname zou in de groeistrategie van het bedrijf passen. "In de fulfilmentbranche blijven straks slechts een paar grote spelers over. Wij horen daar nu bij en wij willen daarbij blijven horen", aldus Van der Ham over de stap. 

Brand magazijn Molenaarsgraaf

In september werd het magazijn van Montapacking in Molenaarsgraaf door een brand verwoest. De voorraad van verschillende webwinkels ging in rook op. Voordeel was dat de negen andere vestigingen van Montapacking de verwerking van bestellingen konden overnemen. Van der Ham noemde dat destijds 'de kracht van decentralisatie'. 

Record Black Friday

Een groot deel van de omzetstijging van Montapacking werd op Black Friday geboekt. Al om half drie 's middags bereikte het bedrijf een record in de orderverwerking. De fulfilmentspeler moest al haar 446 medewerkers inzetten om de pakketten verzendklaar te maken. "Ons team heeft letterlijk dag en nacht gewerkt om alle pakketjes tijdig de deur uit te krijgen. Dat zelfs de partners van sommige van onze collega’s kwamen helpen, is echt uniek. Prachtig om die teamspirit te ervaren." Plaats een reactie (0)

Reageren