Montapacking betrekt tiende distributiecentrum
Bouw & Vastgoed 18.07.2019 | Branchenieuws

Montapacking betrekt tiende distributiecentrum

Montapacking opent binnenkort een tiende distributiecentrum. In Lelystad betrekt het e-fulfilmentbedrijf het voormalig dc van vtwonen.nl, een relatief nieuw pand van 10.000 vierkante meter. 

Montapacking verzorgt de logistiek voor meer dan zeshonderd webshops in nederland. Nieuwe magazijnen zijn nodig om de groeiambities te kunnen waarborgen, aldus oprichter Edwin van der Ham. Eén groot magazijn is daarvoor niet optimaal. "Zowel fysieke afstanden, alsook de afstand tussen de klant en de mensen die in onze organisatie het werk uitvoeren, worden dan te groot. Een kleinere unit kent per definitie een veel grotere betrokkenheid en enthousiasme.”

Onder de rook van Amsterdam

Het pand in Flevoland beslaat 10.000 vierkante meter en werd de afgelopen twee jaar gebruikt door vtwonen.nl. “Een vestiging in de buurt van de hoofdkantoren van webshops is altijd prettig. Lelystad ligt onder de rook van Amsterdam, waar veel van onze klanten gevestigd zijn.”

Verlagen voorraadniveaus

Van der Ham verwacht dat de orderaantallen van zijn bedrijf de komende jaren harder blijven groeien dan de oppervlakte van de dc-vestigingen. "Dit lukt omdat we onze klanten met behulp van algoritmes steeds beter helpen met het verlagen van hun voorraadniveaus, terwijl hun voorraad­beschik­baar­heid minimaal hetzelfde blijft.” 

De directeur wil de gemiddelde voorraad per klant de komende jaren met circa een derde reduceren. De kleinere cellenstructuur en kunstmatige intelligentie moeten daaraan bijdragen. "Ook voor ons is dit goed nieuws, omdat er meer klanten bediend kunnen worden vanuit de bestaande distributie­centra.”

Plaats een reactie (0)

Reageren