Moerenspecialist Hewi G. Winker betrekt hoogbouwmagazijn
06.01.2017 | Branchenieuws

Moerenspecialist Hewi G. Winker betrekt hoogbouwmagazijn

De Duitse moerenspecialist Hewi G. Winker laat een silo-magazijn van 57 meter lang en 25 meter hoog bouwen. Het automatisch hoogbouwmagazijn gaat 9.888 palletplaatsen tellen en beschikt over slechts drie gangen. Hewi G. Winker heeft Jungheinrich in de arm genomen voor de realisatie van het hoogbouwmagazijn en de automatisering. 

Het magazijn komt te staan in Spaichingen (Zuid-Duitsland), waar ook de huidige locatie van Hew gevestigd is. Met de nieuwe locatie hoopt Hewi de afzet te verdubbellen, vertelt managing director Markus Hänssler over de nieuwbouw.

Hewi heeft gekozen voor een silo-constructie, waarbij de magazijnstellingen de dak- en wandelementen van het pand dragen. Hierdoor kan het gebouw in korte tijd worden gerealiseerd. Komende herfst zal de locatie namelijk al in gebruik worden genomen.

De pallets in het nieuwe magazijn worden dubbeldiep opgeslagen in de drie gangen. Drie magazijnkranen van Mias slaan de pallets in en uit. De kranen halen een capaciteit van 93 dubbelspelen per uur. Conveyors verzorgen de aan- en afvoer. Het hele logistieke systeem wordt aangestuurd met Jungheinrich WMS-software en material flow controllers. Voor de aanvoer van grondstoffen naar de productielijnen en voor de afvoer van containers gereed product richting opslag zullen zes AGV’s worden ingezet, welke worden gekoppeld aan het WMS. De overige transporttaken, zoals het laden en lossen van vrachtauto’s, worden verzorgd door manuele stapelaars.

Hewi pakt ook de reeds bestaande productielocatie aan, waar zeven miljoen moeren en geëxtrudeerde onderdelen per dag worden geproduceerd. Hier implementeert Jungheinrich truckgeleiding software, die de productiviteit van de bestaande, manuele heftruckvloot moet verhogen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren