MKB'ers in logistiek zien toekomst zonnig in
30.09.2016 | Branchenieuws

MKB'ers in logistiek zien toekomst zonnig in

MKB'ers in de logistiek hebben een goed jaar achter de rug. 57 procent van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf boekte in 2015 een omzetstijging. Ook voor 2016 zijn de verwachtingen overwegend positief. 

Dat blijkt uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique en onderzoeksbureau Motivaction. Voor 26 procent van de ondernemers bleef de omzet op hetzelfde niveau, bij 8 procent van de bedrijven ging de omzet omlaag. “De boodschap dat het weer goed gaat met de Nederlandse economie is er een die we de laatste tijd vaak in het nieuws zien. Gelukkig geldt die positieve toon ook voor de logistiek”, aldus Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique. 

Ook voor 2016 zijn de verwachtingen goed. Bijna 80 procent van de ondernemers verwacht dat de omzet dit jaar gelijk zal blijven of zal groeien. 29 procent van de MKB’ers denkt dat hun omzet harder zal stijgen dan die van hun branchegenoten, 37 procent denkt gelijk met de branche te zullen groeien. Slechts vijf procent van de bedrijven verwacht een kleinere groei dan de branche. “Het vasthouden van de positieve lijn is een van de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst. Wat hierbij absoluut niet mag ontbreken is aandacht voor het personeel, het meest waardevolle kapitaal van iedere onderneming. Door te inspireren, faciliteren en stimuleren creëer je bevlogen mensen. En juist zij maken het verschil.”

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren