Minder logistiek vastgoed verhuurd door corona en stikstofuitspraak
Bouw & Vastgoed 12.05.2020 | Branchenieuws

Minder logistiek vastgoed verhuurd door corona en stikstofuitspraak

De verhuuractiviteit in de logistieke vastgoedmarkt is in het eerste kwartaal van 2020 afgenomen. Die daling werd al ingezet voor de uitbraak van de coronacrisis. 

Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van vastgoedadviseur Savills. De opname van logistiek vastgoed begon voor Covid-19 al enigzins af te nemen. Die daling werd veroorzaakt door de stikstofuitspraak, waardoor er minder nieuwe projecten werden opgeleverd. Door de coronacrisis kwamen huisvestingsbeslissingen stil te liggen, wat zorgde voor een verdere daling van de verhuuractiviteit. 

Lees ook: Meer leegstand in logistiek vastgoed

Verschil logistiek dienstverleners en online retailers

Savills ziet een groot verschil tussen de verschillende typen gebruikers. Online retailers en supermarkten floreren, terwijl logistiek dienstverleners met dalende omzetten kampen. De vastgoedadviseur verwacht dat de toenemende vraag van online retailers de dalende vraag van logistiek dienstverleners enigzins zal compenseren. 

"Hoewel de huurgroei dit jaar beperkt zal zijn, verwachten wij wel dat met name in logistieke hotspots de markt het komend jaar krap zal blijven, vanwege de lage leegstand en relatief beperkt nieuw aanbod", voorspelt Niek Poppelaars, co-head Logistics & Industrial bij Savills Nederland. 


Plaats een reactie (0)

Reageren