Minder bedrijvigheid, meer vacatures in logistiek
18.05.2016 | Branchenieuws

Minder bedrijvigheid, meer vacatures in logistiek

De bedrijvigheid onder ondernemers in de sector transport en logistiek is in het eerste kwartaal van 2016 licht afgenomen. De financiële positie van bedrijven verbeterde wel en ook het ondernemersvertrouwen nam toe. Dat blijkt uit cijfers van de conjunctuurenquête van TLN. 

De daling van de bedrijvigheid is gering en zou zich vooral voordoen bij kleine bedrijven in het weggoederenvervoer. Grote en middelgrote bedrijven constateerden juist meer bedrijvigheid ten opzichte van eind 2015. Bij zzp’ers bleef het aantal opdrachten hetzelfde als in het laatste kwartaal van 2015.

Vacaturegraad op hoogste niveau sinds 2008 
Ondertussen groeit ook het aantal vacatures in de logistiek. Ruim 22 procent van de ondernemingen heeft een of meer vacatures openstaan. Daarbij ligt de vacaturegraad momenteel op 2,6 procent (het aantal vacatures ten opzichte van het aantal ingevulde arbeidsplaatsen). Dat is het hoogste percentage sinds het derde kwartaal van 2008. Bij chauffeurs ligt de vacaturegraad nog hoger, namelijk op 2,7 procent. Voor niet-rijdend personeel ligt dit op 2,4 procent. 

Vooruitzichten positief 
De transportbedrijven tonen zich positief over de toekomst. Dit zou vooral komen door een goedgevulde orderportefeuille voor het tweede kwartaal. TLN verwacht daarom dat de Nederlandse economie zich positief blijft ontwikkelen.

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren