Miljoeneninvestering voor magazijnrobot die kan klimmen

18.06.2018 | Branchenieuws | 272 keer bekeken
Miljoeneninvestering voor magazijnrobot die kan klimmen

Het Franse Exotec Solutions heeft een kapitaalinjectie van 15 miljoen euro ontvangen voor de ontwikkeling en opschaling van de magazijnrobots die kunnen 'klimmen'. Voor eind 2019 wil het duizend robots produceren en verkopen.

De startup is de bedenker van de Skypod, een magazijnrobot die als het ware in magazijnstellingen klimt. Het systeem van Exotec Solutions is een 3D variant op de bestaande shuttlesystemen die alleen horiziontaal kunnen bewegen. De Skypod beweegt niet alleen van links naar rechts maar ook van boven naar beneden. Via lasertechnologie navigeert hij door het magazijn, om vervolgens producten te verzamelen en naar de inpaktafels te rijden. De robots kunnen tot 60 kilogram aan producten vervoeren.

Eind vorig jaar integreerde Exotec Solutions het systeem bij de Franse etailer Cdiscount. Met het nieuwe systeem zou Cdiscount 400 artikelen per uur kunnen picken, een verdubbeling van het aantal picks bij standaard automatisering. Naast de robots verkoopt Exotec ook de stellingen en kratten waar ze tussen bewegen. 


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren