Miljoenencontract: Nederland gaat logistiek van onderdelen JSF verzorgen
17.08.2017 | Branchenieuws

Miljoenencontract: Nederland gaat logistiek van onderdelen JSF verzorgen

Een opsteker voor logistiek Nederland. Als enige land in Europa mag Nederland alle reservedelen voor de JSF-gevechtsvliegtuigen gaan opslaan. Het contract levert volgens minister Kamp 'enkele honderden miljoenen aan extra omzet voor onze logistiek- en distributiesector' op.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie besloot dinsdag om de opslag, verzending en het beheer van de reservedelen van de vierhonderd F-35 vliegtuigen uit te besteden aan de Koninklijke Luchtmacht. De onderdelen worden opgeslagen in het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW). 

Zo'n zeventig Nederlandse bedrijven doen hun voordeel met het Nederlandse distributiecentrum. Vanuit het LCW worden de onderdelen verpakt en verstuurd naar andere Europese landen. Omdat het vervoer ook via de lucht plaatsvindt, krijgt het LCW een vooruitgeschoven post op Schiphol. 

OneLogistics
Nederland concurreerde sinds vorig jaar met andere partners om de opslag en distributie van reservedelen. Samenwerkingsverband OneLogistics, bestaande uit het Nederlandse bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid, was de drijvende kracht achter het binnenhalen van de opdracht. Volgens Defensie koos het Pentagon voor het Nederlandse voorstel vanwege 'de geïntegreerde aanpak'. Met deze aanpak moeten de logistieke kosten laag worden gehouden, de voorraden geoptimaliseerd en moet een goede beschikbaarheid van F-35-toestellen worden behaald.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren