Miljoen bezorgingen voor Picnic in Amersfoort
E-commerce 06.02.2020 | Branchenieuws

Miljoen bezorgingen voor Picnic in Amersfoort

Picnic heeft in Amersfoort een miljoen bezorgingen op zijn naam staan. De online supermarkt lanceerde zijn bezorgservice in 2015 in de Keistad. 

Pinic bezorgt inmiddels in bijna tachtig Nederlandse steden. Amersfoort, dat circa 150.000 inwoners telt, is de eerste locatie die Picnic aanboorde en de eerste locatie waar de mijlpaal van een miljoen bezorgingen is bereikt. Het scheelde klanten volgens Picnic ruim 500.000 uren aan supermarktbezoek. Door de bezorging met elektrische wagens werd ruim 150.000 kilo minder CO2 uitgestoten. 

Geautomatiseerd distributiecentrum

Onlangs haalde Picnic een investeringsbedrag van 250 miloen euro op. De app only-supermarkt wil dat bedrag gebruiken voor een gerobotiseerd distributiecentrum in Utrecht. Het pand is al gebouwd en moet over twee jaar klaar zijn voor gebruik. De locatie langs de A2 beslaat een oppervlakte van 42.000 vierkante meter en biedt ruimte aan meer dan 200.000 kratten met producten. Het distributiecentrum zal worden ingericht met honderd volledig geautomatiseerde sorteer-, inpak-, en distributiemachines die speciaal door Picnic zijn ontwikkeld. 

Plaats een reactie (0)

Reageren