​Mieke Damen: ‘Laten we het over de mens hebben’
Personeel & Arbeidsmarkt 13.01.2020 | Branchenieuws

​Mieke Damen: ‘Laten we het over de mens hebben’

We moeten in de logistiek vaker over de mens praten. Met technologisch vernuft kunnen we weinig als we de mens vergeten die de technologie moet omarmen. Mieke Damen, voorzitter van de programmacommissie Instroom en Imago bij de Topsector Logistiek, wil een lans breken voor de onderbelichte rol van de mens in de sector.

Volgens Damen wordt de logistiek geprikkeld door technologische innovatie, van shuttlesystemen tot AGV’s en drones. “Dat is ook interessant en het is goed daarop te pushen”, zegt ze in aanloop naar haar lezing op de Logistiekdag. “Maar bedrijven moeten niet vergeten dat de hele organisatie zich moet blijven ontwikkelen. Je kunt investeren in grote projecten of nieuwe computersystemen, maar uiteindelijk kost een foute manager of personeel dat niet goed is ingelicht je bedrijf veel meer.”


Damen kent de sector door en door. Ze vervulde logistieke rollen voor bedrijven als NIKE, Mexx en Vlisco en is al jaren actief in de beroepsvereniging vLm en de Topsector Logistiek, daarvoor de commissie van Laarhoven, waar ze altijd op rol van de mens heeft gehamerd. “’Ik ben de persoon die aan de vergadertafel continu roept: Waar is de mens in dit verhaal?’”

Sociale innovatie en een leven lang ontwikkelen, zoals Damen het noemt, is meer dan een occasionele cursus of bezoek van een leverancier die een nieuw systeem komt uitleggen. “Het is een verzamelterm voor investeren in je mensen. Het gaat over zuinig zijn op mensen; je bedrijf laten veranderen met de mensen die je hebt, in plaats van een nieuwe vracht personeelsleden laten invliegen. Het vergt een andere manier van werken, met kleinere stappen. Stel, je wilt 40 procent efficiënter gaan werken. Dat gaat nooit lukken als je zoiets van bovenaf oplegt of je hele organisatie omgooit, met alle rust en tegenwerking als gevolg. In plaats daarvan kun je beter met je personeel bespreken hoe er in kleine stappen efficiënter gewerkt kan worden.”

Krappe arbeidsmarkt

De krappe arbeidsmarkt heeft bedrijven wel wakker geschud, zegt Damen. “Lange tijd kwam er weinig terug. Er kon gewoon een nieuw blik mensen worden opengetrokken als het huidige personeel niet over de juiste vaardigheden beschikte. Nu snapt men dat er extra stappen nodig zijn, simpelweg omdat bedrijven die luxe niet meer hebben.”

Het thema speelt in alle sectoren, maar de logistiek heeft wel wat extra stappen te zetten. “Onze sector heeft te maken met heel veel kleine bedrijven, waar veel laagopgeleid personeel werkt. Daar wordt de ontwikkeling van personeel nog weleens vergeten. Er komen hbo-studenten om een onderzoek uit te voeren, maar met die resultaten gebeurt vervolgens niets als de stage afgelopen is. Grotere bedrijven doen vaak meer op het gebied van sociale innovatie en een leven lang ontwikkelen. Al wordt ook daar weleens vergeten waarom ook alweer is gestart met een bepaald project.”

Deur openzetten

Wat kunnen die kleine bedrijven in de sector doen aan sociale innovatie en langdurige ontwikkeling? “Er zijn zoveel kleine stappen die je als bedrijf kunt zetten of waar je bij kunt aanhaken. Eén van de dingen die we met de hbo’s hebben opgezet is de Talent Innovation Pool (TIP), een club jonge mensen die bij verschillende kleine bedrijven werken en elke twee weken een middag met elkaar doorbrengen en ideeën uitwisselen. Zij krijgen daar nieuwe prikkels door en het kost niets. Of je doet mee aan de Girlsday, een dag waarop bedrijven hun deuren openen voor meiden van 10 tot 15 jaar, om ze zo een beter beeld te geven van de mogelijkheden in de logistieke sector. Het is een mindset, niet de deur dichthouden, maar openzetten.”

Logistiekdag

Op 12 februari is Mieke Damen aanwezig op de Logistiekdag om bedrijven te informeren over sociale innovatie en hoe te investeren in mensen. Met als thema “Game on: nieuwe en bestaande spelers die het logistieke speelveld veranderen” gaat de Logistiekdag in op de drie belangrijkste uitdagingen: Duurzaamheid, Mensen en Digitalisering. 

Lezers van LogistiekProfs kunnen deelnemen met €50,- relatiekorting. Reserveer uw plaats voor 24 januari via www.logistiekdag.nl en vul op het inschrijfformulier promotiecode LogistiekProfs in (laatste pagina van het formulier).

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • 21.01.2020 - 17:38 uur | Stef Bouwhuis

    Als je van de laagst opgeleide medewerkers geen hoger of breder opgeleid personeel weet te maken, glijden veel van die mensen als ze ouder worden af naar de bijstand. Ik las net dat een logistiek centrum in Lelystad 1000 Spanjaarden gaat aantrekken omdat er te weinig werkelozen (of te weinig werkwillenden voor dit tyoe laagst betaald werk) beschikbaar zijn. Hadden we geen woningtekort in Nederland? Of halen we weer een hele hoop ellende uit Spanje in huis wanneer verregaande automatisering er in een paar jaar voor zorgt dat deze mensen zonder de taal te spreken in de bijstand belanden. Wist u dat er in de regio Lelystad tienduizenden bijstanders zijn waarvan 75% niet of niet voldoende Nederlands spreekt en daardoor en ook door eigen onwil niet eens in dit logistieke centrum aan het werk kunnen, willen of mogen? Ik denk dat de staat dit onvoldoende inziet en juist in een tijd van een lage werkeloosheid het aantal begeleiders voor deze groep mensen moet vertienvoudigen, want het is niet aanvaardbaar dat je in Nederland woont en de taal niet machtig bent en daardoor een uitzichtloze groep gaat vormen die deels door zwart werk en kleine criminaliteit een luis in de pels van de maatschappij is gaan vormen. Tijd voor een masterplan waar echt groot geld in moet worden geinvesteerd. En niet alleen nuttelize geitenwollen solliciteer opleidingen.