Midden-Limburg wil dé e-fulfilmentregio van Nederland worden

12.10.2016 | Branchenieuws | 523 keer bekeken
Midden-Limburg wil dé e-fulfilmentregio van Nederland worden

Midden-Limburg heeft met e-fulfilment goud in handen. Dat stellen regionale overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven uit de regio. De partijen slaan de handen ineen om Midden-Limburg als e-fulfilment regio op de kaart te zetten. 

Midden-Limburg zou een uitstekende regio zijn voor e-fulfilment, omdat goederen vanuit daar binnen één dag aan een groot gedeelte van de Europese huishoudens kan worden geleverd. "Vanuit een e-fulfilment distributiecentrum in Midden-Limburg blijkt het mogelijk om voor Duitsland een cutoff-tijd van 19.00 uur in de avond te hanteren terwijl vanuit een locatie in Brabant bijvoorbeeld vaak 15.00 uur in de middag geldt. Dit is een enorm voordeel voor pan-Europese webshops”, verklaart Roy Lenders, initiatiefnemer van het samenwerkingsverband en lector supply chain management aan Fontys International Campus Venlo.

Op 3 november lanceert het Midden-Limburgse samenwerkingsverband een propositie die moet bijdragen aan de verdere groei van e-fulfilment in de regio. Het samenwerkingsverband bestaat uit ondernemingen als Wetron Transport & Logistics, Moonen Packaging, Dimass, HC Distributie, vidaXL, Exitable en BlueHub en de onderwijsinstellingen Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap. Zij gaan gezamenlijk investeren in kennisdeling en regiomarketing rondom e-fulfilment om zo webshopeigenaren die pan-Europees willen uitbreiden warm te maken voor de regio.

Redactie LogistiekProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren