Midden-Limburg wil dé e-fulfilmentregio van Nederland worden
12.10.2016 | Branchenieuws

Midden-Limburg wil dé e-fulfilmentregio van Nederland worden

Midden-Limburg heeft met e-fulfilment goud in handen. Dat stellen regionale overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven uit de regio. De partijen slaan de handen ineen om Midden-Limburg als e-fulfilment regio op de kaart te zetten. 

Midden-Limburg zou een uitstekende regio zijn voor e-fulfilment, omdat goederen vanuit daar binnen één dag aan een groot gedeelte van de Europese huishoudens kan worden geleverd. "Vanuit een e-fulfilment distributiecentrum in Midden-Limburg blijkt het mogelijk om voor Duitsland een cutoff-tijd van 19.00 uur in de avond te hanteren terwijl vanuit een locatie in Brabant bijvoorbeeld vaak 15.00 uur in de middag geldt. Dit is een enorm voordeel voor pan-Europese webshops”, verklaart Roy Lenders, initiatiefnemer van het samenwerkingsverband en lector supply chain management aan Fontys International Campus Venlo.

Op 3 november lanceert het Midden-Limburgse samenwerkingsverband een propositie die moet bijdragen aan de verdere groei van e-fulfilment in de regio. Het samenwerkingsverband bestaat uit ondernemingen als Wetron Transport & Logistics, Moonen Packaging, Dimass, HC Distributie, vidaXL, Exitable en BlueHub en de onderwijsinstellingen Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap. Zij gaan gezamenlijk investeren in kennisdeling en regiomarketing rondom e-fulfilment om zo webshopeigenaren die pan-Europees willen uitbreiden warm te maken voor de regio.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren