Michael Lewis Company bouwt Europees dc in Nederland

Logistiekprofs op 1 July 2022

Het Amerikaanse Michael Lewis Company (MLCo) bouwt in Dinteloord een ‘ultramodern distributiecentrum’. De distributeur van vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden zet met de nieuwe logistieke site in op groei van de Europese activiteiten. 

MLCo heeft gekozen voor bedrijvenpark Nieuw-Prinsenland in de Gemeente Steenbergen, gelegen aan de A4 en tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Daar bouwt het een distributiecentrum met een oppervlakte van 14.000 vierkante meter. Het pand biedt 165.000 kubieke meter aan opslagvolume en bestaat uit diverse geconditioneerde ruimtes, zoals vriescellen, koelruimtes en opslag voor ongeconditioneerde goederen.

Uitbreiding

“Het distributiecentrum is gebouwd voor de toekomst. Zodra de bedrijfsactiviteiten zich verder ontwikkelen, zijn we voorbereid om het gebouw met 40 procent uit te breiden”, zegt Rien den Hartog, directeur van Michael Lewis Company Europe. MLCo start er begin 2020 met circa dertig werknemers, om in de komende drie jaar uit te groeien tot honderd arbeidsplaatsen.

35 miljoen euro

De supply chain specialist voor airlines investeert 35 miljoen euro in het pand, dat dient voor verdere uitbreiding van de Europese bedrijfsactiviteiten. MLCo bedient momenteel in Europa 119 internationale vliegvelden in 23 landen.