Met ICT & Logistiek wil iSHARE haar community vergroten: ‘We gebruiken de beurs dit jaar als platform’

Logistiekprofs op 1 July 2022

Logistieke organisaties die gecontroleerd data met elkaar delen, ook al kennen ze elkaar niet. Dat is de gedachte achter iSHARE, een initiatief uit de koker van de Topsector Logistiek. Op vakbeurs ICT & Logistiek hopen de initiatiefnemers de iSHARE-community te laten groeien. Mariane ter Veen, projectmanager iSHARE, vertelt.

“De Topsector Logistiek is in 2016 met het iSHARE-project gestart. In twee jaar tijd hebben meer dan twintig publieke en private partijen uit de logistiek gezamenlijk uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie ontwikkeld.

De kern van iSHARE is dat er een ring van vertrouwen wordt gecreëerd: organisaties die werken volgens de iSHARE afspraken kunnen drempelloos data delen. Simpel, uniform en gecontroleerd. De sector kan een dergelijke innovatie goed gebruiken. Zeker omdat veel bedrijven nog huiverig zijn voor het delen van data met andere organisaties.”

De beurs als ijkpunt

“In november staan we voor de derde keer op ICT & Logistiek. We kijken terug op succesvolle beursdeelnames. In het eerste jaar zochten we partners om het project mee te realiseren. Dat is gelukt. Het tweede jaar wilden we laten zien wat we hadden gecreëerd. Ook dat is gelukt. Juist in deze tijd, waarin iedereen via zoveel kanalen informatie ontvangt, zien wij de beurs als een mooi platform van betekenis in de wereld van ICT & Logistiek. De beurs vormt voor bezoekers een ijkpunt in het jaar: wat is nieuw, wat komt eraan? Daar hoort iSHARE bij.”

Bereik creëren met launching customers

“Dit jaar gebruiken we ICT & Logistiek meer als platform. We willen de community groter maken. We staan op de beurs met iSHARE partners en launching customers, die allemaal uitdragen wat iSHARE voor hun voor toegevoegde waarde heeft. Door onze launching customers te betrekken, creëren we een enorm bereik. Ook in aanloop naar de beurs. Bovendien vergroot je het vertrouwen bij bezoekers. In de trant van: ‘Als zij zich eraan verbinden, dan zal het wel goed zijn’.”

Theater en nieuws

“We hebben een eigen theater op de stand. Hier kun je sessies volgen van iSHARE zelf en van onze partners. Onze partners werken hier graag aan mee. Doordat zij met iSHARE geen kostbare en tijdrovende integraties nodig hebben om data te delen, data kunnen delen met tot dusver onbekende partijen en tegelijkertijd de volledige controle houden over hun eigen data, bedienen zij hun klanten beter. Hun logistieke processen zijn efficiënter, ze hebben een betere time to market etcetera.

Daarnaast zorgen we dat we altijd iets nieuws te melden hebben op de beurs. Vorig jaar introduceerden we live transacties. Ik kan de inhoud nog niet verklappen, maar ook dit jaar hebben we nieuws! Daarmee creëer je urgentie op je stand. Daar kapitaliseer je op: voor, tijdens en na de beurs. ” 

ICT & Logistiek

ICT & Logistiek vindt plaats op 7 en 8 november 2018 in Jaarbeurs Utrecht. Wil je ook deelnemen of meer informatie ontvangen? Ga naar de website van ICT & Logistiek voor meer informatie of neem direct contact op met onze accountmanagers Coen van Boxtel of Tjarco Braun via 030-2952999.