Mensachtige robot Google kan dozen tillen
26.02.2016 | Branchenieuws

Mensachtige robot Google kan dozen tillen

Boston Dynamics heeft de nieuwste versie van de Atlas-robot wereldkundig gemaakt. De mensachtige robot staat stabiel op zijn twee benen en is bijna niet omver te krijgen.  Ook de logistieke branche kijkt met veel interesse naar de robot omdat deze mogelijk kan worden ingezet in het magazijn.

De robot is eigendom van Google, maar wordt ontwikkeld door Boston Dynamics. Boston Dynamics publiceerde een filmpje waarin medewerkers de robot van de wijs proberen te brengen door wijzigingen in het handelen aan te brengen. De robot reageert bijna op een menselijke manier en past zich aan. De robot pakt dozen op en ook nadat de onderzoeker de doos bij hem weg schuift, blijft de robot de boos volgen. De robot valt niet zomaar om, ook niet aan een flinke zet, maar corrigeert zijn bewegingen. Ook kan de robot deuren openen en loopt ook met gemak door oneven gebied en sneeuw.

Geavanceerde robots
De robot wordt momenteel gezien als de meest geavanceerde menselijke robot ter wereld.  Naast menselijke robots, maakt het Amerikaanse bedrijf ook beestachtige robots, zoals de ‘the wildcat’ en de ‘Bigdog’. De laatst genoemde kan 150 kilo aan bagage dragen en wordt momenteel getest door de Amerikaanse marine. De snelste robot die door het bedrijf werd gemaakt loopt ongeveer 45 kilometer per uur

Redactie LogistiekProfs Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren