14.07.2015 | Branchenieuws

Meer vraag naar hoog opgeleide logistiek professionals

Er is fors meer vraag naar logistiek personeel. Het aantal vacatures steeg in het tweede kwartaal met maar liefst 17 procent. Daarbij valt vooral de groeiende vraag naar hoog opgeleide Supply Chain professionals op, zo blijkt uit onderzoek van Yacht.  De stijging is vooral te verklaren door een groei van de export en productie in Nederland.

Focus op optimalisering
In het tweede kwartaal van 2015 waren er 5000 logistieke en inkoop vacatures te vervullen.  De vraag naar inkopers, planners en expediteurs steeg met ruim 11 procent. Opvallend is de sterke groei in Supply Chain analisten (86 procent) en senior Supply Chain professionals (15 procent). “De stijging in deze rollen laat zien dat bedrijven naast focus op het verhogen van de productie ook focus hebben op de herinrichting en optimaliseren van hun Supply Chain” aldus Hilbrand van der Kooi, Business Development Manager bij Yacht.

Noodzaak tot ketensamenwerking
Volgens Yacht ligt de focus dit jaar vooral op ketensamenwerking. Dat zou komen door de onvoorspelbare vraag van klanten.“Optimalisatie van de Supply Chain is op dit moment hét onderwerp binnen de productie- en toeleverketen”, aldus Van der Kooi. “Succesfactoren om ketensamenwerking vorm te geven zijn een strategie met focus op een langere termijn, een infrastructuur gericht op processturing en transparantie en vertrouwen als gedragscomponenten."

Opvallende stijging Utrecht en Breda
Rotterdam/Den Haag is met 908 vacatures de meest aantrekkelijke regio voor logistiek professionals. De sterkste stijging van vacatures naar hoog opgeleiden vindt plaats in het achterland van de haven van Rotterdam. De regio Amsterdam nadert de koploper met 890 vacatures. In Utrecht steeg de vraag naar Supply Chain professionals met maar liefst 35 procent en in Breda met 27 procent. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren